Annons

Thomas Gür:Socialdemokraterna kan bli tredje största parti

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den dysfunktionella migrations- och integrationspolitikens effekter sprider sig nu till andra politikområden, men S tycks inte förmå lämna småaktigheten bakom sig.

Under strecket
Publicerad

Det fanns en tid då S och M gjorde upp om för landet avgörande frågor som försvar, energi, skatter eller invandring. De andra partierna fick anpassa sig. Det skapade samförstånd och stabilitet.

Förslag om att få till den typen av S&M-överenskommelser (avsiktlig ordlek) framförs fortfarande här och där. Sommaren 2015 var det LO:s dåvarande vice ordförande Baudin som tyckte att M skulle göra upp med S om invandringen. Men M:s dåvarande ordförande Kinberg Batra avvisade inviten. Något senare, våren 2018, skickade M-ledaren Kristersson en invit till S om att göra upp om migrationspolitiken före valet. Denna gång var det han som blev avvisad.
På S-märkta Folkbladet och liberala Expressens ledarsidor brukar Widar Andersson respektive Anna Dahlberg emellanåt önska sig att ett M- och S-samarbete eller att ett samregerande kommer till stånd.

Annons
Annons
Annons