Perry MasonSnygg och perfekt för en regnig sommar

Ur ”Perry Mason”.
Ur ”Perry Mason”. Foto: HBO Nordic

Den nya versionen av ”Perry Mason” tar upp aktuella teman som rasism, korruption och polisbrutalitet. Det är en snyggt förpackad noir-serie.

Under strecket
Publicerad
Ur ”Perry Mason”.

Ur ”Perry Mason”.

Foto: HBO Nordic
Ur ”Perry Mason”.

Ur ”Perry Mason”.

Foto: HBO Nordic
Annons

Vänner av ”originalet”, den ursprungliga tv-serien ”Perry Mason” med Raymond Burr i huvudrollen, den svartvita från slutet av 1950- och början av 1960-talen, kommer inte att känna sig hemmastadda här. Tack och lov. Den nya ”Perry Mason” behåller några framträdande namn, men fyller ut rollfigurerna med generösa mängder av kött och ger dem ett liv och en historia. Först mot slutet letar den sig in i rättssalen, men den avstår från föregångarens eleganta resonemangslösningar, kompletta med bekännelser och allt. Här får trådarna hänga lite mer realistiskt lösa.

Det här skiljer sig så mycket från förlagan att det till slut framstår som mystiskt varför man behöll några kopplingar alls. Serien och figurerna kunde ha hetat vad som helst, och ingen skulle ha gissat vad som var huvudsaklig inspiration. Det vore rimligare att gissa på filmen ”Chinatown”, Raymond Chandlers hårdkokta Philip Marlowe-deckare och James Ellroys så kallade LA-kvartett. Och sämre stamtavla kan man ha.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons