Annons
X
Annons
X

Snön ger boom i slalombacken

Snöovädret i södra Sverige lockar till en boom i Sveriges skidanläggningar.

– Förra veckan var det högt tryck på våra bokningar, säger Linda Wasell, PR-ansvarig på Skistar.

[object Object]
Snö i södra Sverige – då bokar vi allt fler skidresor. Foto: COLOURBOX

Under regniga somrar ökar alltid bokningarna av solresor till varma länder. Men vädret påverkar även våra val av vintersemester.

– Snö i södra Sverige brukar generellt ge fler bokningar. Snö på hemmaplan gör helt enkelt att suget efter riktig vinter- och fjällsemester ökar, säger Linda Wasell, PR-ansvarig på Skistar.

Förra veckan när snön började komma i södra Sverige ökade bokningarna hos Skistar direkt.

Annons
X

– Vi hade en väldigt mycket bättre vecka på bokningen förra veckan än veckan innan. Det relaterar vi till snöfall och kyla samt att vi även avslutade en mycket bra kampanj förra veckan, säger Linda Wasell på Skistar.

– Snöläget påverkar inte bokningen av skolloven nämnvärt eftersom både svenskar och norrmän har en stark tradition att åka på fjällsemester. Just nu bokas framförallt jul- och nyårsresor. Men vi ser även att januari börjar att bokas på, fortsätter Linda Wasell.

STS Alpresor säljer 70 procent av sina resor innan den 31 oktober, då de kör en kampanj fram till det datumet. Även de märker av att efterfrågan ökar om det blir snö i hela Sverige. Men framförallt är det snödjupet i Alperna som påverkar deras försäljning.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Förra året hade vi enorma mängder snö i Alperna och inte så mycket snö här hemma och då sålde vi extrema mängder resor. Vi var helt slutsålda, säger Anne Sandberg, marknadschef på STS Alpresor.

  – Men visst märker vi av en ökad efterfråga när det snöar i södra Sverige. Folk blir liksom påminda om hur härligt det är med en skidresa. Kanske borde vi åka på en skidresa i år igen eller på resan vi aldrig kom ivåg på förra året, fortsätter Anne Sandberg.

  För några år sedan sålde sportaffärerna slut på all längdskidutrustning när Stockholm fick en lång period av snö. Även i år ökade försäljningen av vinterutrustning i sportaffärerna när snön kom.

  – Om man jämför denna vecka med förra veckan när det inte var snö så är det som natt och dag. De köper vantar, jackor, halsdukar och mössor och så vidare till både barnen och sig själva, säger Mikael Wikner, säljare på Intersport vid Sergelstorg.

  – Vi säljer även mycket utrustning. Längdskidor är något populärare än slalomskidor. När det gäller längdskidorna så får jag i alla fall uppfattningen att det är stockholmare som köper för att åka här.

  Men när det gäller utförsåkning så verkar stockholmarna inte vilja stanna på hemmaplan under hela vintersäsongen, även om snön ligger djup i huvudstaden.

  – Visst åker många skidor i Hammarbybacken. Men den skidåkning vi har i Hammarbybacken går inte att jämföra med en skidresa till våra fjällanläggningar och det utbud vi erbjuder där, säger Linda Wasell på Skistar.

  STS Alpresor är helt slutsålda över jul och nyår medan det finns ett fåtal platser kvar till sportloven. Skistar är inte slutsålda över sportloven, men vill man ha ett liftnära boende måste man vara ute i tid.

  Annons
  Annons
  X

  Snö i södra Sverige – då bokar vi allt fler skidresor.

  Foto: COLOURBOX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X