Annons

Snökaoset i Stockholm måste upphöra

Självklart kan man inte begära att staden direkt ska hinna skotta undan all snö vid ett stort snöoväder, men det måste skötas bättre. Stadsdelsförvaltningarna har i flera fall klarat att ploga gång- och cykelbanor, men den centrala snöröjningen har inte hållit måttet, skriver tre S-politiker i Stockholm.

Under strecket
Publicerad

I stora delar av vår stad har det tagit alldeles för lång tid innan snöröjningen kommit fram. Värst har läget varit i de södra delarna av Stockholms stad. Ännu efter över en vecka fanns gator som inte blivit plogade. Torg har varit oframkomliga och trottoarerna har inte varit möjliga att använda. Människor och företagare har drabbats hårt. Efter flera vintrar med liknande erfarenheter är det nu dags att ompröva nuvarande ansvarsfördelning som rör snöröjningen och även parkskötseln.

Personer som är beroende av att kunna ta sig fram utan större hinder på gator, trottoarer och torg har blivit insnöade. Äldre personer har inte kunna gå ut, personer med funktionshinder inte kunnat utnyttja sin färdtjänst och småbarnsföräldrar förhindrats att komma fram med sina barnvagnar. Sophämtning har uteblivit, kollektivtrafik ställts in och enskilda företagare har drabbats då torg inte har skottats i tid. Listan på konkreta exempel kan tyvärr göras lång. Tyvärr är det inte det första året som detta inträffar i våra stadsdelar. Vi tvingas tyvärr konstatera att såväl enskilda som lokalsamhället drabbats onödigt hårt. Lika allvarligt är att tilltron till staden som en pålitlig aktör naggats i kanten.

Annons
Annons
Annons