Annons
X
Annons
X

Snö och kyla gav trafikproblem

Det blev stora trafikproblem - men få svåra olyckor - när snöovädret drog in över Skåne och Halland på söndagseftermiddagen. Pågatåg drogs in och bussarna i Helsingborg stod stilla.

Av TT
(uppdaterad)
[object Object]
Snöfall och hårda vindar på E65:an mellan Malmö och Ystad på söndagskvällen. Foto: SCANPIX

I Norrbotten stoppade kylan tågen.

SMHI:s klass 2-varning låg fast. Snövädret ska gå österut. Inte förrän på julaftons morgon väntas snöandet upphöra. Men regn (det blir mildare) och halka kan fortsätta att ställa till problem i södra Sverige.

Vid halv tio på söndagskvällen blev tågtrafiken på Öresundsbron delvis spänningslös. Kraftiga förseningar uppstod i båda körriktningarna.

Annons
X

– Vi vet inte vad det beror på och det finns ingen prognos om när det kan vara åtgärdat, sade Monica Näslund på Trafikverkets pressjour vid halv elva.

Vid halv tolvtiden på söndagskvällen kolliderade två bilar på E 6 i höjd med Skrea utanför Falkenberg. Ingen av de totalt tre personer som färdades i bilarna ska ha drabbats av allvarliga skador, uppger polisen i Halland.

Vid midnatt rådde det totalstopp i södergående riktning under bärgningsarbetet, som enligt trafikledningscentralen i Göteborg väntades vara klart en timme senare.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Skånetrafiken ställde i förebyggande syfte in Pågatågen mellan Helsingborg och Ängelholm från middagstid och fram till sista avgången på söndagen.

  Stadstrafiken i Helsingborg ställdes in på grund av snövädret.

  Det var många avåkningar men förutom en olycka vid Åstorp på söndagsmorgonen, där en person skadades allvarligt, inträffade inga svåra trafikolyckor.

  I Murjek i Norrbotten var det 40 grader kallt på söndagen. Flera tåg på sträckan Luleå-Kiruna ställdes in men inga ersättningsbussar sattes in. Sådana kunde inte operatören Norrtåg hitta, uppger lokala medier.

  VÄNTEKARTAN: Hjälp oss kartlägga förseningar

  Kom inte bussen i tid? Ställdes tåget in?
  Rapportera in förseningarna här och se aktuella trafikstörningar i vår interaktiva karta.

  GUIDE:
  Så här använder du SvD:s Väntekarta.

  TESTA DIG | Vad kan du om väder?

  Vad kan du om väderprognoser? quiz.svd.se Vad kan du om väder och film? quiz.svd.se Vad kan du om oväder? quiz.svd.se Förseningar i trafiken? Fyll i här! svd.se

  Malmö TT

  Annons
  Annons
  X

  Snöfall och hårda vindar på E65:an mellan Malmö och Ystad på söndagskvällen.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 2
  Bild 2 av 2
  Annons
  X
  Annons
  X