Annons
X
Annons
X

Fortsatta trafikproblem hela dagen

Stora mängder snö, strandsatta kollektivresenärer och fordon på kors och tvärs längs vägarna. Det vackra vinterlandskapet i Göteborg med omnejd bjuder också på ett ihållande trafikkaos.

– Vi får räkna med att det blir besvärligt på vägarna större delen av dagen, säger Jens Holmberg, presstalesperson på Trafikverket.

Av TT, Omni
(uppdaterad)
Vintervädret
[object Object]
Snö i massor i Göteborg- Foto: Lars Pehrson

Även om alla större vägar uppges vara farbara går det långsamt.

– Det är fortfarande mycket snö ute på vägarna. Snöröjningsfordonen måste komma fram och de bromsar upp trafiken ganska rejält, säger han.

Flygtrafiken på Landvetter kom i gång vid åttatiden efter det trafikstopp som tidigare rådde. Swedavia hänvisar kunderna till hemsidan för information om eventuella förseningar.

Annons
X

Vissa tåg går som de ska medan andra är försenade eller inställda.

– Inne vid stationen blir det tågköer eftersom man har färre spår att använda än normalt. Det påverkar åt alla håll till och från Göteborgs central, säger Jens Holmberg.

**Enligt SMHI **bjöd natten på en dryg decimeter snö, men på många håll blev det mer och folk har pulsat fram med snö upp till knäna.

– Det känns helt ofattbart, det brukar ju inte vara så här i Göteborg, säger Sofie Stendahl som väntade vid Kungsportsplatsen i centrala Göteborg på morgonen.

På Korsvägen var det fullt med folk som väntade på bussar och spårvagnar som inte kom. Caroline Corneliusson hade försett sig med kaffe.

– När man ändå står här och fryser lite så kan man ju ha någonting att värma sig med. Jag är inte ensam om att inte komma i tid till jobbet i dag, säger hon.

Många valde att gå till fots, andra liftade. Wictor Weidemann hade tänkt åka buss men fick skjuts med en kollega till jobbet i Mölnlycke.

– Det är inte så mycket att göra när det är som det är, säger han.

Kollektivtrafiken inom Västtrafik räknar med ytterligare några timmar av trafikproblem.

– Det är få vagnar och bussar som är ute och kör men man håller på att sätta ut alla spårvagnar och kan räkna med att det börjar arta sig efter lunch, säger Johan Tjernberg, presstalesperson på Västtrafik.

– Det samma sker med bussarna, man börjar successivt köra den trafik man kan.

SMHI:s klass-1-varning för snöfall omfattar östra delen av Kronoberg. De tidigare varningarna för andra delar av Götaland är hävda.

Annons
Annons
X

Snö i massor i Göteborg-

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 2

Mycket snö på Drottningtorget i Göteborg.

Foto: Lars Pehrson Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X