Snattare medger knivdåd Ideologiska skiljelinjer i borgerlig vårbudget

Under strecket
Publicerad
Annons

När han äter Rohypnol måste han ut och ”tjyva”. Samtidigt blir minnesbilderna begränsade. Med Rohypnol i kroppen brukar han inte minnas någonting efteråt.
Detta har också länge varit hans linje efter att han dödat en 21-årig nyanställd väktare utanför Åhléns i Stockholm i februari. Men i de sista polisförhören har han plötsligt ändrat sig och ger en mycket detaljerad berättelse om vad som hänt. Nu beskriver han ingående hur väktaren fallit omkull i tumultet och fått kniven i sig.

Det var en olyckshändelse, menar den 27-årige mannen som varit inne på Hemköp och plockat på sig fryst oxfilé och räkost och blivit upptäckt när han smitit förbi kassorna utan att betala.
Kammaråklagare Britt-Marie Hägglund, som väckt åtal, tycker att 27-åringen har svårt att förklara varför den dödade väktaren träffats av inte ett utan av tre stick och att även hans två kollegor, en man och en kvinna som också följt efter ut på gatan, blivit stuckna om det vore en olyckshändelse. Den manlige kollegan svävade en tid mellan liv
och död.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons