Annons

Snart svar om motiv bakom terrordådet

Fem människor dog och många skadades i terrordådet på Drottninggatan den 7 april 2017. I målet finns över 150 målsäganden: offer, anhöriga och andra som påverkats av dådet. Arkivbild.
Fem människor dog och många skadades i terrordådet på Drottninggatan den 7 april 2017. I målet finns över 150 målsäganden: offer, anhöriga och andra som påverkats av dådet. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Inom kort kommer åtalet om lastbilsdådet i Stockholm. Vad som drev Rakhmat Akilov, som erkänt attentatet, att meja ner oskyldiga människor på Drottninggatan är fortfarande oklart. Men förundersökningen kan ge svar om både motiv och drivkrafter.

TT
Publicerad

– Det mest intressanta kommer att vara storyn kring Akilov, säger terrorexperten Magnus Ranstorp.

Lastbilsdådet på Drottninggatan den 7 april 2017 kom att bli den värsta attacken i Sverige i sitt slag. Fem människor dog och många skadades. I målet finns över 150 målsäganden: offer, anhöriga och andra som påverkats av dådet.

Polisens första bild på den misstänkte Rakhmat Akilov. Arkivbild.

Foto: TT Bild 1 av 2

Terrorexperten Magnus Ranstorp ser fram emot att frågetecknen kring den misstänkte snart reds ut. "Det mest intressanta kommer att vara storyn kring Akilov", säger han. Arkivbild.

Foto: Victor Lundberg/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons