Snart kan internet vara ett minne blott

I dag håller Facebook sin årliga konferens, då man enligt rykten kommer att byta namn för att signalera fokuseringen på framtidens ”metaversum”.
I dag håller Facebook sin årliga konferens, då man enligt rykten kommer att byta namn för att signalera fokuseringen på framtidens ”metaversum”. Foto: Jeff Chiu/AP

Det är inte länge sedan internet revolutionerade vardagen, men den tekniska utvecklingen har redan fått den app- och hemsidesbaserade strukturen att kännas föråldrad. Idag slåss big tech-jättarna om att vara först med att erbjuda ett betydligt mer användarvänligt gränssnitt: ”metaversum”.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den 1 januari 1983 brukar anges som det datum då internet ”föddes”. Visst hade flera olika digitala nätverk existerat innan dess, men just detta datum antogs det kommunikationsprotokoll som kallas TCP/IP (Transmission control protocol/Internet protocol), vilket möjliggjorde att olika typer av datorer på olika nätverk kunde ”prata” med varandra. Ett globalt kommunikationssamhälle uppstod, som på drygt 40 år har förändrat vår värld på ett omvälvande och fundamentalt sätt. 

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons