Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Snart försvinner chokladen – kakaoträdet kan vara utrotat om 30 år


Det finns få saker i matväg som är så tröstrika som choklad. När världen verkar vara upp-och-ned är det ofta just choklad vi vänder oss till för att må bättre. Inte så konstigt, med tanke på att det innehåller substanser som är kända för sina stämningshöjande egenskaper. Ren kakao har också en läkande och helande effekt tack vare att det innehåller både magnesium och svavel.

Annons
X

Så när rapporter från National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) varnar oss för den möjliga (och troliga) utrotningen av kakaoträd inom en snar framtid är det inte konstigt att många av oss sätter i halsen av ren förfäran. Det är på grund av klimatförändringarna som träden beräknas hamna på listan för utrotningshotade arter redan år 2050, i och med att temperaturen förväntas stiga till en nivå som gör det obeboeligt för dem att växa. Inte nog med det - vi kommer också ställas inför ett knivigt val om vi vill rädda dem, eftersom de områden som odlingarna skulle kunna flyttas till är skyddade för att bevara djur- och växtlivet.

Valet står alltså mellan att förstöra miljön ytterligare och riskera att andra arter blir utrotade, eller att ge upp den älskade godsaken. Krävs det ett geni för att lista ut vad människan kommer att välja?

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen