Snart dags att njuta av rabarber

Nu är våren här på riktigt! Maj är startskottet för alla primörälskare. Varför inte svänga ihop en härligt sötsyrlig paj med mycket sommarsmak. Välj bland våra härliga sommarrecept.

Under strecket
Publicerad
Tommy Myllymäkis Rabarberkompott.

Tommy Myllymäkis Rabarberkompott.

Foto: ANNA HÅLLAMS
Så tar du bäst hand om sparrisen. Plus härliga recept.

Så tar du bäst hand om sparrisen. Plus härliga recept.

Foto: JUREK HOLZER
Rabarberkompott med sabayonne, pistasch och maräng.

Rabarberkompott med sabayonne, pistasch och maräng.

Foto: ANNA HÅLLAMS
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Annons
Tommy Myllymäkis Rabarberkompott.

Tommy Myllymäkis Rabarberkompott.

Foto: ANNA HÅLLAMS
Så tar du bäst hand om sparrisen. Plus härliga recept.

Så tar du bäst hand om sparrisen. Plus härliga recept.

Foto: JUREK HOLZER
Rabarberkompott med sabayonne, pistasch och maräng.

Rabarberkompott med sabayonne, pistasch och maräng.

Foto: ANNA HÅLLAMS
1/2
Tommy Myllymäkis Rabarberkompott.

Tommy Myllymäkis Rabarberkompott.

Foto: ANNA HÅLLAMS
2/2
Så tar du bäst hand om sparrisen. Plus härliga recept.

Så tar du bäst hand om sparrisen. Plus härliga recept.

Foto: JUREK HOLZER

Sparrisskola

– 10 favoriter
Till recepten

Nässlor

Nu är det dags att gå ut och plocka nässlor. Förväll bladen och gör soppa, omelett eller energidryck.
Till recepten

I SÄSONG JUST NU: RABARBER, SPARRIS OCH NÄSSLOR.

Rabarber

Några soliga dagar är allt som behövs för att rabarbern ska sätta fart. Välj ut späda stjälkar och se till att de är spröda och fasta. Nu är den som godast, den blir snabbt träig och hård.

Rabarberkompott med sabayonne, pistasch och maräng. Foto: ANNA HÅLLAMS
Annons
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Rabarberkompott

Lyxig dessert. Kompott med ­ sabayonne, pistasch och maräng. 8 portioner.
Till receptet

Vintips: Château Fayau, 82 kr (375 ml), Bordeaux, Frank­rike, 4172, sött.

Foto: JUREK HOLZER

Rabarber- och jordgubbscobbler

Det här är en riktig favorit som är ett mellanting mellan smulpaj och pudding.
Till receptet

Foto: TASTELINE

Rabarber och jordgubbsmarmelad

När du kokar marmelad eller gelé, använd helst frukter och bär som knappt är mogna. Då innehåller de mest pektin.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Smörstekt kardemummarabarber

Snabb dessert som går hem hos de flesta. Rabarber och kardemumma trivs bra ihop.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER
Annons
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Snabb rabarberdessert

Detta är en riktigt snabb efterrätt som bara tar 5 minuter att göra och sedan några minuter att lägga upp.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Rabarberpaj med aprikoser och pinjenötter

Vackert solgul paj med papperstunna sidor.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Gordon Ramsays rabarber-crumble

Servera gärna ljummen med grekisk yoghurt eller crème fraiche.
Till receptet.

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Rabarber- och jordgubbsrutor

Enkel att göra i långpannan och härligt kladdig och söt. Kakan brukar frå en strykande åtgång.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER
Annons
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Rabarbermarmelad med ingefära

Perfekt på en skorpa till en kopp te men också god till en mjuk getost.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Jamie Olivers rabarbersufflé

Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Morsans rabarberdricka

En ljuvligt fräsch och svalkande dryck, som inte är en saft. Morsan i fråga, som står för receptet, är hemmakocken Monica.
Till receptet

Foto: TASTELINE

Rabarber- och jordgubbssoppa

Fruktig fruktsoppa.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Rabarbermousse

Använd den allra spädaste röda rabarbern till moussen, så får den en härlig rosa färg. Moussen behöver några timmar.
Till receptet

Annons
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Rabarbersmulpaj med solros och mandel

Klassisk smulpaj som får ny smak med solrosfrön och mandel.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Rabarber- och jordgubbskräm

En härlig sommarklassiker som funkar såväl till lunch som till mellanmål.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Rabarbermaräng

Allra godast ljummen med glass till.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Vaniljparfait med rabarber

En lättgjord rätt som serveras i glas. Tänk på att parfaiten ska frysas i 4-5 timmar.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Rabarbersylt

En snabbkokt rabarbersylt som är god att använda såväl i filen som till glass.
Till receptet

I säsong: Köptipsen i maj

Tasteline lär dig konsten att handla de grönsaker som är allra bäst just nu. Förut att du får riktigt färska produkter som smakar mycket blir det ofta även kortare transportväg på dina varor.

Dill, salladslök, sallad, sparris, rabarber och nässlor. Till alla
majprimörerna

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons