Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Mat & dryck

Snart är den bakfyllefria alkoholen här

En drink efter jobbet kan lätt övergå till aperitif, middag och plötsligt har eftermiddagen övergått till sen kväll. När klockan ringer morgonen därpå är du tung i huvudet, illamående och skakig i kroppen. Känner du igen dig? Det är många som svär på att aldrig dricka alkohol igen när de ligger hemma på söndagskvällen efter en kväll med vännerna på krogen.

Annons
X

Professor David Nutt, neuropsykiatriker och farmakolog, menar att framtiden ser ljus ut för den som drabbas hårt av alkoholens effekter dagen efter. Han har tidigare arbetat hos den brittiska regeringen med fokus på drogrelaterade frågor, men fick avgå 2009 efter hans kontroversiella uttalande om att droger som LSD och ecstasy skulle vara mindre farligt än alkohol. På senare år har han koncentrerat sina studier på att framställa en syntetisk alkohol som ger samma neurologiska effekter på hjärnan men inte påverkar kroppen fysiskt. Drycken gör att du känner dig salongsberusad utan att skada lever eller hjärta. Du tappar heller inte omdömet lika enkelt.

Nutt förutspår att drycken, som kallas Alcosynth, kommer att finnas tillgänglig i barer och krogar runt år 2050.

– Det kommer att vara som vilken alkohol som helst, sida vid sida med gin och vodka, säger han i en intervju.

– Hittills har vi tagit fram två olika sorter: en som inte smakar någonting och en som är lite bitter i smaken. De passar utmärkt i drinkar som mojito och tom collins, tillägger han.

Ja, framtiden ser onekligen ljus ut.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen