Annons
X
Annons
X

Snap ett av många teknikbolag på väg till börsen

En rad teknikföretag är på väg att introduceras på USA-börserna under 2017. Meddelandetjänstföretaget Snap kan vara det mest högprofilerade av dessa, med potential att dra in stora belopp vid en notering, skriver Reuters.

Av Direkt
Foto: Erik Nylander/TT

Över ett dussin förväntade börsintroduktioner av andra relativt obskyra mjukvaruföretag som riktar in sig på företagskunder kan dock vara minst lika viktiga för att tina upp den frusna amerikanska marknaden för nyintroduktioner, enligt investmentbankirer och rådgivare som arbetar med börsintroduceringar.

Även om sådana företag har måttliga värderingar mellan 500 miljoner dollar och 4 miljarder dollar står de för den största delen av börsintroduktionsmarknaden av teknikföretag, säger Will Connolly vid Goldman Sachs.

– Större delen av IPO-aktiviteten är faktiskt inte stora bolag som noteras inom large-cap, säger han.

Annons
X

Att Reuters har identifierat över ett dussin amerikanska mjukvaruföretag som förbereder sig för nyintroduktion under 2017 kan jämföras med att bara sex mjukvaruföretag börsintroducerades i USA under 2016, enligt Thomson Reuters data.

The Wall Street Journal skriver i en artikel att budskapet från Snap, som tidigare hette Snapchat, är att meddelandetjänstföretaget är nästa Facebook – inte nästa Twitter som har gått trögare på börsen sedan sin introduktion.

När Snap ska säljas in kommer man att försöka övertyga investerare om att företaget kan utvecklas från en meddelandeplattform till ett innehålls- och mediehus. Det är inte nödvändigtvis en story som enkelt kan säljas in, enligt bankirer och investerare.

Annons
Annons
X
Foto: Erik Nylander/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X