Annons
Kommentar

Christian Daun:Sigge Eklunds skamlösa handbok för de lyckade

Sigge Eklund är aktuell med boken ”Livets små njutningar. Somna med hund och 46 andra upplevelser som gör livet värt att leva”.
Sigge Eklund är aktuell med boken ”Livets små njutningar. Somna med hund och 46 andra upplevelser som gör livet värt att leva”. Foto: Zev Schmitz

Ett kroniskt lyckligt liv där njutning kräver såväl pengar som kulturellt kapital. Är det ens meningen att läsaren ska känna igen sig i Sigge Eklunds nya bok om sådant som ”gör livet värt att leva”?

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Att racka ned på poddaren och författaren Sigge Eklund känns inte särskilt piggt. Hans faiblesse för la dolce vita är välkänd, mycket tack vare ”Alex & Sigges podcast”, den succé som också möjliggör levernet. Hus på Gotland och i LA, övernattningar på lyxhotell, dyra flygresor, exklusiva vanor.

I takt med podcastens växande popularitet verkar de initialt storvulna konstnärsdrömmarna ha fått stryka på foten. Det är länge sedan den forne kritikergunstlingen publicerade en roman och numera verkar Sigge Eklund också främst vara intresserad av försäljning. Poddens många lukrativa sponsorsamarbeten får honom och parhästen Alex Schulman att karaktärsvittna om diverse produkters och tjänsters förträfflighet som om deras liv stod på spel.

Annons
Annons
Annons