Snål stadsjeep för den som behöver

Hyundai Tuscon tog sig direkt in på en fjärdeplats bland stadsjeeparna när den i fjol introducerades på den svenska marknaden. Nu lanserar Hyundai en bränslesnålare dieselversion.

Under strecket
Publicerad
Annons

Hyundai Tucson blev snabbt en framgång på den svenska marknaden. Den introducerades för två år sedan och såldes i fjol i 1 490 ex vilket placerade den på fjärde plats bland stadsjeeparna. Orsaken var nog främst att den var lite nättare än de flesta, lite billigare och hade ett bra garantipaket.
De goda argumenten följer nu när Hyundai lanserar en dieselversion med en turbomatad motor på 140 hk. Den har dessutom den fördelen att den är klart bränslesnålare än föregångarna.

Den ska, enligt tillverkaren dra 7,1 liter på 100 km och det är faktiskt inte svårt att ens för en privatförare hamna nästan exakt där. Den sexväxlade lådan sparar säkert en del och gör ljudnivån helt acceptabel. Det faktum att fyrhjulsdriften bara kopplas in när elektroniken anser att den behövs sparar säkert också bränsle. I normalläget är Tucson alltså framhjulsdriven.

Annons
Annons
Annons