X
Annons
X

Snacksaligt

De gör en torr i munnen, och lämnar en törstig efter mer. SvD gräver djupt i de prassliga cellofanpåsar som hör till film och fredag och som föder svenskens omättliga mysbegär. Det här är snacksens egen kulturhistoria.

Stephen Colbert tittar upp bakom en vägg av Pringles-rör. Den amerikanske nyhetssatirikern har en favorit: "Taco night, frigör inte bara smaken från en taco – till och med en taco kan göra det. Men här är hela tacokvällen!", utbrister han. Det låter som en uppfinning helt i svensk smak. Men konceptet framstår som exotiskt här.

Det brukar ofta heta om svenskar, inte minst när vi pratar om oss själva, att vi är snabba att anamma trender. Öppna för nya intryck, lika redo att slå ihop dem till något nytt. Bara här kan man hitta tacosushi på en lunchbuffé i Ljusdal, ingen annanstans har kebabpizzan en lika självklar position.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X