Snabbtester när engelska skolor öppnar

Storbritanniens hälsominister Matt Hancock hoppas en satsning på frekventa snabbtester ska bana vägen för att öppna upp skolor och universitet, nedstängda i pandemin. Arkivbild
Storbritanniens hälsominister Matt Hancock hoppas en satsning på frekventa snabbtester ska bana vägen för att öppna upp skolor och universitet, nedstängda i pandemin. Arkivbild Foto: Kirsty Wigglesworth AP/TT

Alla engelska hushåll med skolbarn eller studenter kommer erbjudas två snabbtester per person och vecka. Syftet är att få tillbaka elever och studenter till skolbänken igen, enligt landets hälsodepartement.

Under strecket
TT-Reuters
Publicerad
Annons

Beskedet kommer sedan Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i veckan drog upp planerna för att stegvis avsluta den senaste nedstängningen av landet i pandemin. Det första steget är enligt Johnson att öppna upp landets skolor igen till den 8 mars och tillåta begränsat umgänge utomhus.

Snabbtesterna kommer att distribueras från och med måndag från 500 upphämtningsplatser eller ute på arbetsplatser och kommunala kontor.

Annons
Annons
Annons