Annons

Snabba beslut ska ge MTG ny fart framåt

MTG vässar klorna för att höja tittarsiffrorna och kapa åt sig mer annonspengar. Omstrukturering, snabba beslut och högt uppsatta mål är metoderna som ska ge tillväxt. - Vi gillar att prestera, säger Anders Nilsson, vd för MTG Sverige, som tror att annonskonjukturen tar fart igen.

Under strecket
Publicerad

I entrén radas logotyperna för de MTG-ägda radio- och tv-kanalerna upp. Här, i ett stort öppet landskap på Münchenbryggeriet, sitter det hundratalet anställda inom MTG Sverige. I ett av de inglasade rummen längs med fönstret delar personerna i ledningen rum. Det är HC Ejemyr, vd för TV3, Mikael Poseryd, vd för ZTV, och Jonas Birgersson, vd för Viasat, tillsammans med Anders Nilsson, vd för MTG Sverige. - Genom att sitta så kan vi fatta snabba beslut. Vi har ledningsmöte ständigt, i stället för en gång i veckan. Alla frågor diskuteras, allt från programutbud till hur kampanjer ska utformas, säger Anders Nilsson och betonar betydelsen av snabbhet i sann MTG-mässig anda. Det är snabba beslut och en effektiviserad organisation tillsammans med högt uppsatta mål som ska leda bolaget i rätt riktning. - Vi gillar att prestera och ställa höga krav på oss själva. Det ingår i vår företagskultur, konstaterar han kort.

Anders Nilsson tillträdde vid årsskiftet när en omstruktureringen i MTG sattes i gång. Tidigare var tv och radio varsitt affärsområde, men dessa slogs samman och verksamheten delades istället upp geografiskt, där varje land fick sin vd, som cheferna på respektive kanal rapporterar till. Men all verksamhet som MTG har i Sverige ingår inte i MTG Sverige. Produktionsbolag som Strix, Sonet Film och bokförlaget Brombergs, tillhör i stället det egna affärsområdet MTG Modern Studios. - Det är en logisk uppdelning eftersom exempelvis Strix inte bara levererar till TV3 utan även till andra konkurrerande kanaler. Förändringen i organisationen är ett led i att öka takten och att skapa tillväxt. - Vi behöver mer fokus och koncentration på våra kärnverksamheter, säger han och intygar att tempot har höjts sedan omstruktureringen.

Annons
Annons
Annons