The Peanut butter falconSmörig indie räddas av lyckad bromance

Shia LaBeouf och Zack Gottsagen.
Shia LaBeouf och Zack Gottsagen. Foto: Nigel Bluck/Noble Entertainment

Att de pappdockiga rollfigurerna ändå fylls med både substans och komplexitet räddar ”The Peanut butter falcon” – ett drama som ofta följer en snitslad bana av typiska indiefilmsmarkörer.

Publicerad
”The Peanut butter falcon”.

”The Peanut butter falcon”.

Foto: Nigel Bluck/Noble Entertainment
Annons

De mänskliga tragedierna radas upp i ”The Peanut butter falcon”. Först har vi den lätt alkade Tyler (Shia LaBeouf) en ensamvarg som förlorat både sin brorsa och sin fiskelicens och hankar sig fram på att stjäla konkurrenternas fångster. Sedan har vi Zak (Zack Gottsagen), en ung man med Downs syndrom som dumpats av sin familj och måste bo  på ett äldreboende eftersom delstaten inte har något bättre ställe att hysa honom.

Zak har dock andra planer med sitt liv än att hänga med 80-plussare, och allra helst vill han hålla på med wrestling. I den lilla tjockteven på rummet hetstittar han på slitna vhs-kassetter med sin idol Salt Water Redneck (en krigsmålad, grymtande Thomas Haden Church), och eftersom Zak råkar ha alldeles enastående starka armmuskler lyckas han en dag bända upp fönstergallren och rymma. En kort språngmarsch senare har han hittat ett gömställe under en presenning i en båt, och det är där Tyler träffar på honom efter att han stulit båten från några elaka typer och jagats ut till North Carolinas kustremsa.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons