Annons
X
Annons
X

Smörgåstårta med vårprimörer, lagrad prästost och tryffel

Foto: IDA KNUDSEN

8–10 portioner

Jordärtskockskräm

600 g jordärtskockor

Annons
X

Citron

2 morötter

2 1/2 dl crème fraiche

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

    Anmäl dig här kundservice.svd.se

    Salt och peppar

    Tryffelolja (valfritt)

    Prästostkräm

    200 g grovriven lagrad prästost

    200 g färskost

    Rivet citronskal från ca 1/2 citron

    Montering

    1 surdegsbröd, helst runt

    Dekoration

    Vårprimörer, t ex sauterade små morötter och gotländsk sparris, picklade polkabetor blandat med mâchesallad, kirskål, rädisor och ätbara blommor

    **Gör så här: **

    1. Skala jordärtskockorna och lägg dem i vatten med pressad citron, så att de inte mörknar. Skala morötterna och skär i bitar. Koka skockor och morötter mjuka i lättsaltat vatten.
    2. Häll av vattnet och mixa skockor och morötter till puré. Rör samman med crème fraiche och smaksätt med salt, peppar och tryffelolja.
    3. Blanda de båda ostsorterna och smaka av med citronskal.
    4. Skär bort kanterna på brödet och dela vågrätt i tre lager. Bred ostkrämen på det understa lagret. Lägg på ett brödlager och bred på hälften av jord- ärtskockskrämen. Toppa med den sista brödskivan och bred resten av krämen runt hela tårtan.
    5. Dekorera med vårprimörer. Här är det sauterade små morötter och gotländsk sparris, picklade polkabetor blandat med svensk mâchesallad, kirskål, rädisor och ätbara blommor.
    Annons
    Annons
    X
    Foto: IDA KNUDSEN Bild 1 av 1
    Annons
    Annons
    X
    Annons
    X