Annons

Therese Larsson Hultin:Trots rekordspridning – tron på framtiden gynnar Trump

”Jag stöder Trump, skjut mig inte” står på mannens skylt. Stränderna i södra Florida stängs inför nationaldagen 4 juli.
”Jag stöder Trump, skjut mig inte” står på mannens skylt. Stränderna i södra Florida stängs inför nationaldagen 4 juli. Foto: Larry Marano/Shutterstock/TT

Corona sprider sig nu snabbt i republikanska delstater i södra USA. Ändå ökar glappet i hur demokrater och republikaner ser på såväl viruset som den amerikanska ekonomin. Det är goda nyheter för president Trump.

Under strecket
Publicerad

Donald Trump talar inför unga republikaner i en kyrka i Phoenix. Arizona är en av de delstater som drabbas hårt covid-19.

Foto: Evan Vucci/AP

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden bär munskydd inför en träff med väljare, något president Trump vägrar.

Foto: Matt Slocum/AP

Det kan låta märkligt, men republikanska väljare ser rätt ljust på framtiden. Och det trots att coronaviruset nu sprider sig snabbt i delstater som Texas, Arizona, Louisiana och Florida – alla med republikanskt styre och en majoritet av konservativa väljare.

I fredags registrerades över 40 000 nya fall i USA, den högsta dagssiffran hittills under pandemin. Enbart i Florida var ökningen nästan 9 000. Något som fått delstatens republikanske guvernör Ron DeSantis att tvinga alla barer att låsa sina dörrar – bara tre veckor efter att de öppnat. Även stränder stängs ner inför nationaldagsfirandet den 4 juli för att hindra smittspridning.

Annons
Annons
Annons