Smith får kritik för hotellspelning

Hon har två gånger kallat det legendariska Chelsea Hotel i New York för sitt hem. Under torsdagen planerade rockikonen och Polarpristagaren Patti Smith att göra ett framträdande på hotellet, skriver NME.

Publicerad
Annons

Men tillställningen har inte gått hem hos hotellets permanenta gäster. Hon anklagas för att ha sålt sin själ. Kritiken kommer av att hotellet numera drivs i ny regi och den nye ägaren vill renovera hotellet och vräka alla permanenta gäster. Att Patti Smith då genomför en spelning där har många sett som att hon stödjer den nye ägaren. Det har inte hjälpt att alla hotellets gäster, inklusive de som hotas av vräkning, får komma på konserten.

Patti Smith har bott på hotellet i två omgångar, först på 60-talet med fotografen Robert Mapplethorpe och sedan på 90-talet efter att henne make Fred Smith avlidit. Andra kända gäster under årens lopp är Janis Joplin, Iggy Pop, Leonard Cohen och Bob Dylan. Sex Pistols-basisten Sid Vicious flickvän Nancy Spungen, hittades knivhuggen till döds på hotellet 1978.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons