Annons
X
Annons
X

Klass I-varning för snö och kraftiga vindar

På vissa ställen i Sverige snöar det konstant. Värst drabbat är den västra sidan av landet. SMHI varnar nu för mer snö och kraftiga vindar under kvällen.

(uppdaterad)
Vintervädret

Foto: PONTUS STENBERG / TT

Kraftiga vindar och stora mängder snö gör att SMHI utfärdar klass 1-varningar för Västsverige och Värmland från och med lördagskvällen.

Det blir mer snö och det kraftiga blåsten kan göra att sikten försämras. Bilförare uppmanas att ta det försiktigt och hålla avstånd.

Från Bohuslän och upp över Värmland varnar SMHI för cirka 10 centimeter nysnö. I fjällen kan blåsten också tillta vilket gör att SMHI går ut med varningen.

Annons
X

– Det är inte så farligt mycket snö men det ska bli blåsigt också. Då blir det ju snödrev. Senare under natten kommer det in över Värmland och då kommer den delen ha besvärligt väder, säger SVT:s meteorolog Helen Tronstad.

EnligtTrafikverkets halkkarta är det snöhalka i i stort sett hela mellersta Sverige. Värmland och norröver är värst drabbat.

Under söndagen fortsätter snöfallsområdet sakta norröver och till söndagskvällen når snöfallet upp över södra Lappland.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Kylan fortsätter dominera även under nästa vecka. Det blir fortsatt kallt och tidvis snöfall i mindre mängder. Möjligen kan sydligaste delarna av landet beröras av lite kraftigare snöfall under torsdag och fredag, enligt SMHI.

  SMHI: Alla varningar

  smhi.se
  Annons
  Foto: PONTUS STENBERG / TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X