Annons
X
Annons
X

SMHI varnar för kraftigt regnväder

Ett kraftigt regnområde drog på söndagen in över Östergötland, Södermanland och Stockholms län. SMHI utfärdade en klass-1 varning för rikligt regn.

Av TT
(uppdaterad)

– I regnområdet finns kraftiga skurar som kan ge upp till 35 millimeter regn, säger Anna Hagenblad, meteorolog vid SMHI.

Regnandet väntades pågå under större delen av dagen.

– Från och med i eftermiddag kan det bli uppehåll i Södermanland. Stockholm får vänta till kvällen men då rör regnområdet sig norrut och försvagas, säger Anna Hagenblad.

Annons
X

Under natten till söndagen låg regnvädret över Jönköpingstrakten och räddningstjänsten fick mycket att göra långt in på natten med att åtgärda vattenskador i källare och garage när ovädret drog fram.

Det blöta vädret ser dock ut att vara över redan på måndagen. Den kommande veckan bjuder på varierande väder med temperaturer runt 20 grader i söder och något lägre i norr. Och för den stora väderdagen midsommarafton ser det lovande ut för den som vill kunna fira utomhus.

– Midsommar ser just nu ganska bra ut. Det är ett mellanrum mellan två lågtryck så det blir troligen uppehåll och växlande molnighet med temperaturer på uppemot 20 grader i nästan hela landet. Eventuellt kan sämre väder dra in över landet på midsommardagen, säger Anna Hagenblad.

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X