Coastal elitesSmaskig satir om amerikansk östkustelit

 Bette Midler.
Bette Midler. Foto: HBO Nordic

HBO-komedin ”Coastal elites” bjuder på ett riktigt skådespelerikalas – Bette Midler, Dan Levy och Sarah Paulson leverar fyrverkerier i nyskriva monologer.

Publicerad
Sarah Paulson som meditationsguru.

Sarah Paulson som meditationsguru.

Foto: HBO Nordic
Annons

En vän till mig hävdar att alla amerikaner har anledning att vara tacksamma mot Donald Trump ity att han med exemplarisk tydlighet pekar ut bristerna i det politiska system som av somliga hyllas som en av civilisationens vackraste klenoder. Efter Trump går det att reparera skadorna och förebygga nya genom ombyggnad. Och kanske det, men den inställningen lär i så fall vinna sina flesta anhängare i en tämligen fjärran framtid.

För Trumps väljarbas i dag handlar den tacksamhet man känner i stället främst om hans förmåga att reta östkustens självutnämnda eliter till vanvett, vill jag påstå. Alla dessa universitetsutbildade fjantar som ömmar för varje tänkbar minoritet – ju mer avvikande, desto bättre – men som inte visar någon kärlek alls för vanligt folk med vanliga problem. Ungefär så. Jag behöver inte dra hela harangen om polarisering och filterbubblor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons