Annons

Småskaligt bageri tröst för brödälskare

Ett gott bröd bakas med tid och omsorg. Glöm livsmedelsbutikernas livlösa limpor, och uppsök i stället ett riktigt bageri. SvD tipsar om var det goda brödet finns.

Publicerad

Den mest nedslående avdelningen i en svensk matbutik är brödavdelningen. Här möter man limpor som bara liknar en mjuk, oformlig massa och bake-off-bröd som känns som rena fusket.
Medan vi i dag kan köpa citrongräs, currypastor och rambutan i varenda matbutik så går det fortfarande inte att få tag på anständigt bröd i en vanlig butik i Stockholm. Nej, för att få ordentlig skorpa och saftigt inre måste man bege sig till ett bageri.
Och det gör allt fler, enligt Kamilla Wallin, som tillsammans med sin make driver Wallins bageri och konditori på Ringvägen i Stockholm.

– Folk har blivit mer medvetna, säger hon och tillägger att hon ser ett ökat brödintresse, inte minst bland yngre kunder.

Annons
Annons
Annons