Annons
X
Annons
X

Smarta reseprylar senaste trenden

Ingen resa utan reseprylar. Sådant som förvaring, säkerhet och vattentätt säljer både på nätet och i Stockholms resebutiker. SvD Resor kollade trenderna.

[object Object]
Sugrör som renar vattnet. Håller för genomströmning av 700 liter vatten. Cirkapris 400 kr. Foto: MALIN HOELSTAD

Ett fiffigt fodral som skyddar strukna skjortor i din packning, eller ett kamerastativ som man kan klämma fast på allt från trädstammar till stolsryggar. Det är två av favoritprylarna som Saga Areng gärna visar upp när SvD Resor gör ett nedslag i Stockholms senaste reseaffär, Travel Heroes som öppnat mitt i stan.

– En klassiskt smart grej som många köper är annars en pengapåse som man trär livremmen genom. Sedan viks pengapåsen över byxlinningen så att den hänger skyddat på insidan av byxan, tipsar Saga Areng.

Hennes nya ljusa resebutik på Jakobsbergsgatan trotsar trenden att försäljningen av reseprylar flyttar över till nätet. Sådant som soldrivna batteriladdare, vattentäta burkar och adaptrar säljs annars allt oftare också på sajter som Resklar.se och Resesakerhetsbutiken.se som är värda att jämföra med.

Annons
X

– Men många vill ju se prylarna i verkligheten, innan de köper, och i dessa tuffa tider har vi haft tur och fått en bra lokal, tycker Saga Areng.

Sedan Europeiska stängde sin resebutik i Stockholms city i fjol, finns bara en annan renodlad butik för reseprylar i centrum, nämligen hos Vagabond på Götgatan.

– Förr sålde vi mest reseguider men nu ökar prylarna, särskilt sådant som har med värdeförvaring att göra, konstaterar Sofia Cottman hos Vagabond.

Också hon understryker att det är först när kunderna kommer in i butiken som de ser utbudet ordentligt. Till exempel sådant som små läslampor, myggnät, tandborstfodral, vacumpackpåsar, nackkuddar och sidenreslakan är poppis.

Vad trenden på prylarnas utseende är? Jo, funktionalitet förstås.

– Att outdoor-modet slår igenom och påverkar till och med affärsresenärerna syns tydligast på väskorna som börjat göras med tålig klädsel, typ nylon även hos Samsonite, säger Saga Areng.

Annons
Annons
X

Sugrör som renar vattnet. Håller för genomströmning av 700 liter vatten. Cirkapris 400 kr.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 1 av 5

Fodral för att hålla strukna skjortor släta i resväskan. Rymmer 7-15 plagg. Cirkapris 250-330 kr.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 2 av 5

Portabel lina för blöta kläder. Cirkapris 85 kr.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 3 av 5

Böjbart stativ till kameran från Gorillapod. Kan klämmas fast runt en trädgren eller stå för sig själv. Cirkapris 350 kr.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 4 av 5

Reseplånbok från Undercover. Träs på bältet och stoppas innanför byxor/kjol. Cirkapris 120 kr.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X