Smart betalkort inget för rånare

INLÄGG | Kontantlöst samhälle?

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är dags att slippa oro över dagskassor och penningtransporter. SL bjuder på en lösning som är enkel och lönsam för alla parter.
Ett antal spektakulära rån har höjt tonläget i debatten om ett mindre sårbart, kontantlöst samhälle. Men förslagen till lösningar riskerar att medföra begränsningar och att minska valfriheten för kunder och konsumenter.

I stället måste vi underlätta tillvaron för människor; förbilliga och förenkla för butiksinnehavare och näringsidkare, ge anställda tryggare arbetsmiljöer.
Inom två år kommer en miljon människor i Storstockholm att bära marknadens smartaste betalkort, SL:s nya resekort. Resenärerna laddar in ett belopp på ett kontaktlöst kort som sedan kan användas för resor med SL-trafiken.
Det blir enklare att köpa resor och inpasseringen blir smidigare. Kontanterna i vår verksamhet minskar radikalt.
Men kortet kan användas till mer än resor med SL. Vårt mål är att man ska kunna använda kortet också för att handla varor och köpa andra vardagstjänster; handla kvällstidningen, familjens middag, hämta jackan på kemtvätten eller betala parkeringen för bilen, för att ge några exempel.

Annons
Annons
Annons