Småroligt sommarprat helt utan ångest

Robin Paulsson.
Robin Paulsson. Foto: Mattias Ahlm / SR

Ståupparen och komikern Robin Paulsson är omtyckt såväl för sitt pratprogram som för sitt värdskap i Melodifestivalen från i våras. När han sommarpratar är det behagligt, småroligt och alltigenom ångestfritt.

Publicerad
Annons

Robin Paulsson är en sådan komiker som går hem i nästan alla läger tack vare att hans humor både är oskyldig och igenkännbar. Han har sedan 22-årsåldern (!) guidat den svenska tv-pubiken genom lördagskvällen i programmet som bär hans namn – en tillbakalutad show som jämförts med David Lettermans ”Late Night”, även om ”Robins” möjligtvis saknar den amerikanska förlagans mer skarpa cynism. I våras fick han äran att tillsammans med Sanna Nielsen leda den direktsända Melodifestivalen, ett uppdrag han klarade med bravur.

I sitt sommarprat berättar Robin hur han på sitt pojkrum brukade skriva små vardagsbetraktelser liknande de ståupp-episoder som återkommer i tv-serien ”Seinfeld”. Och precis som sin läromästare finns det en vardaglighet i Robin Paulssons små historier som ibland är mer och ibland mindre roliga, men alltid familjärt behagliga. En pappa råkar uttala ett bombhot på Heathrow. En ung Robin Paulsson startar brandlarmet på skolan. Robin själv pratar som Zlatan och låtsas ringa upp densamme för att höra sig för om sin imitation.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons