Fröken VandalOväntat bra – och desserten avslöjar krogens själva syfte

Inga mellanrätter. Inget krångligt restaurangkoncept. Fröken Vandal är något så ovanligt som en krog som helt enkelt satsar på god mat och bra vin – och som gör det riktigt bra. Hela vägen till den avslöjande desserten ”VRB”.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Som uteätare i Stockholm är man van vid fantasifulla restaurangkoncept. Ett krogbesök kan lätt förvandlas till en tidsmässig eller geografisk resa. Gott så. Men ibland infinner sig en känsla att konceptet ställer sig i vägen för den kulinariska upplevelsen.

Så inför våra besök på rapparen Petter Askergrens nya restaurang Fröken Vandal blir vi lite villrådiga. Vad betyder namnet? Vad är konceptet? Vad vill Petter med kompisarna Oskar Jakobsson och Dimitris ”Dimman” Anastasopoulos, och Thomas Rusiak med sin nya krog?

Annons
Annons
Annons