Annons

Smaka på Grekland

Om mat, kärlek och ursprung handlar Alexandra Pascalidous Min stora feta grekiska kokbok. Du har även chans att vinna boken.

Publicerad
Foto: JOHAN LINDSKOG

SOLVARMT

Foto: JOHAN LINDSKOG

Kalv Stifado - köttgryta

Alexandras special! Stifado brukar man även göra på kanin eller hare. Jag har kastanjer i för en lyxigare variant.

Vin: Peñascal Rosado Tempranillo Shiraz, 57:-, 2009, Castilla y León, Spanien, 2951.

Till receptet

Annons
Foto: JOHAN LINDSKOG

Zucchiniplättar

Servera med en klick svalkande fast yoghurt smaksatt med vitlök eller mynta eller tzatziki.

Tips 2 Grädda plättarna i våffeljärn.

Vin: Albet i Noya Petit Albet Brut, 79:-, Cava, Spanien, 94217.

Till receptet

Foto: JOHAN LINDSKOG

Granatäppelsallad med grillad kyckling och avokado

Tips 1 Det blir lika gott med rucola eller mâchesallat. Sesamfröna får extra smak om du rostar dem i en het stekpanna, och vill du kan du lägga på några gröna kalamataoliver och rostade pinjenötter innan du serverar den här härliga matiga salladen.

Tips 2 Dela granatäpplet i fyra delar på en skärbräda och vänd delarna ut och in så släpper kärnorna lättare från skalet. Hjälp till med en gaffel eller händerna om det behövs. Granatäpplet är moget när det är lite mjukare eller rynkigare i skalet.

Vin: Montana Reserve Hawke’s Bay Pinot Gris, 90:-, 2009, Hawke’s Bay, Nya Zeeland, 6259.

Till receptet

Foto: JOHAN LINDSKOG

Patiha – melon- och fårostsallad

Fräscht och enkelt till buffén.
Till receptet

Annons
Annons
Annons
Foto: JOHAN LINDSKOG Bild 1 av 5
Foto: JOHAN LINDSKOG Bild 2 av 5
Foto: JOHAN LINDSKOG Bild 3 av 5
Foto: JOHAN LINDSKOG Bild 4 av 5
Foto: JOHAN LINDSKOG Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons