Smak av paradiset

Barn leker på strand på Mauritius.
Barn leker på strand på Mauritius. Foto: PÄR OLSSON
Under strecket
Publicerad
Grillad fisk.

Grillad fisk.

Foto: PÄR OLSSON
Curry.

Curry.

Foto: PÄR OLSSON
Marknad på Mauritius.

Marknad på Mauritius.

Foto: PÄR OLSSON
Grönsaker på marknad.

Grönsaker på marknad.

Foto: PÄR OLSSON
Resorten Le Touessrok, Mauritius.

Resorten Le Touessrok, Mauritius.

Foto: PÄR OLSSON
Gatumat på Mauritius.

Gatumat på Mauritius.

Foto: PÄR OLSSON
Strand på Mauritius.

Strand på Mauritius.

Foto: PÄR OLSSON
Annons

So delicious, so Mauritius, lyder reklamskyltens budskap på strandcaféets vägg. Vi håller med. Det är vår första dag på Mauritius och vi äter oss lyckliga på tigerräkor i en krämig limesås, snart följda av färskrökta skivor merlin, öns välkända jättefisk, på varm sallad.

Den ena elegant upplagda rätten avlöser den andra i denna långa middagsmeny. Vi räknar till sist till elva stycken asiatiskt inspirerade rätter som gett prov på utsökta smakbrytningar och oväntade kryddkombinationer. Mätta, och lätt förvånade, lutar vi oss tillbaka. De palmprydda vita stränderna och de turkosa vattenspeglarna som omger oss här vid Grand Baie hade vi faktiskt förväntat oss. Men maten, den överraskar redan från början.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons