Annons

Småföretagarna ökar lönsamheten

Byggbranschen spås öka sin lönsamhet med 2,7 procentenheter under 2018. Den genomsnittliga lönsamheten bland byggföretagen väntas bli 18,2 procent i år, enligt en ny rapport från LRF Konsult.
Byggbranschen spås öka sin lönsamhet med 2,7 procentenheter under 2018. Den genomsnittliga lönsamheten bland byggföretagen väntas bli 18,2 procent i år, enligt en ny rapport från LRF Konsult. Foto: Samuel Pettersson/TT

Svenska småföretag går mot ytterligare ett lönsamhetsmässigt rekordår. Men de regionala skillnaderna är stora. Småföretagen i Östergötland är långt mer lönsamma än de i Västernorrland och Jämtland.

TT
Publicerad

Samtidigt som det kommer rapporter om att antalet konkurser ökar fortsätter många småföretagare att stärka sin lönsamhet. Landets småföretag väntas nå en lönsamhet på i genomsnitt 17 procent under 2018, en ökning med 1,5 procentenheter jämfört med i fjol, enligt LRF Konsults nya rapport.

Var i landet företagen verkar har betydelse för lönsamhetsnivån. Småföretagarna i Östergötland spås nå den högsta genomsnittliga lönsamheten i år, 21,2 procent, en ökning med 3,7 procentenheter. I Västernorrland och Jämtland, som ligger i botten, väntas lönsamheten öka med 1,9 procentenheter till 11,4 procent. Småföretagen i Stockholm spås nå en lönsamhet på 13,8 procent, en ökning med 2,1 procentenheter.

Annons
Annons
Annons