X
Annons
X

Småföretag ska bli S nya fokus

I dag fattar vår kongress beslut i frågor om jobben. Hur mycket regeringen än vill kan Sverige aldrig tävla med låga löner och dåliga arbetsvillkor. Socialdemokraterna kommer att prioritera förslag som stärker Sveriges konkurrenskraft, skriver Stefan Löfven och Mikael Damberg.

I dag fattar den socialdemokratiska kongressen beslut i frågor som är avgörande för jobben och Sveriges framtida konkurrenskraft. Medlemmarna kräver större satsningar på fler jobb och ökad tillväxt. Aldrig tidigare har en socialdemokratisk partikongress haft så många motioner som handlar om jobben ur ett näringslivsperspektiv: innovationer, exportstöd och tillgång till riskkapital för småföretagare.

Efter att ha förlorat två val i rad har vi socialdemokrater lärt oss en läxa. Det är dags att göra om och göra bättre. Väljarna ska veta vilka frågor som är socialdemokratiska hjärtefrågor. Jobben kommer främst. Vi ser två övergripande utmaningar för Sverige i nutid. För det första måste Sveriges konkurrenskraft i Europa och världen säkras. För det andra måste vi öka sysselsättningsgraden i Sverige – fler måste jobba.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X