X
Annons
X
Recension

Matateljén Ambitiöst, men nu har vi tröttnat på mellanrätter

SvD Krogguiden har tröttnat på mellanrätter och på den lilla krogen i Gamla Enskede är portionerna väl små och notan blir lite för hög. Men det som serveras är vällagat och ambitiöst.

Foto: Adam Wrafter

Söder om Söder, bara ett stenkast från tunnelbanans gröna linje ligger sedan i höstas en liten pärla i det stockholmska krogutbudet. På Matateljén i Gamla Enskede bjuds det på omsorgsfullt omhändertagna råvaror i harmoniska smakkombinationer.

Hos Matateljén serveras, precis som på så många andra Stockholmskrogar 2017, mellanrätter där de animaliska proteinerna är av hög kvalitet men lite i skymundan för det gröna. Mellanrättskonceptet har både för- och nackdelar. Det passar bra för den som vill prova på olika smaker utan att bli övermätt, men för den som har ett något större kaloribehov, och därför behöver fler rätter, kan måltiden bli kostsam. Tilläggas ska att portionerna ibland är väl minimalistiska och mer som små- eller förrätter än som mellanrätter.

Foto: Adam Wrafter Bild 1 av 6
Foto: Adam Wrafter Bild 2 av 6
Foto: Adam Wrafter Bild 3 av 6
Foto: Adam Wrafter Bild 4 av 6
Foto: Adam Wrafter Bild 5 av 6
Foto: Adam Wrafter Bild 6 av 6
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X