Små innovationsföretag känner sig bortglömda Tony Sturrus svaret på Pergos chefsbekymmer Emission ger Xelerated 120 miljoner kronor

Under strecket
Publicerad
Annons

Johan Börje, vd för Xelerated, har fått ägarna och två nya investerare att skjuta till ytterligare 120 miljoner kronor till bolaget.
Det svensk-amerikanska halvledarföretaget Xelerated har dragit in ytterligare 120 miljoner kronor genom en nyemission av aktier. Pengarna ska användas till att bygga ut den internationella säljorganisationen och till fortsatt produktutveckling.
Vid sidan av två tidigare investerare var även Accel Partners och Amadeus Capital Partners med och sköt till pengar till Xelerated.
Totalt har Xelerated nu dragit in omkring 350 miljoner kronor från ägarna. Johan Börje, vd för Xelerated, räknar med att bolaget nu inte ska behöva ta in några mer pengar.
Xelerated grundades 2000 och är i allt väsentligt ett svenskt ingenjörsföretag. Flertalet av de drygt 40 anställda arbetar vid utvecklingsavdelningen i Stockholm. Huvudkontoret ligger däremot i Santa Clara, Kalifornien, för att därigenom ha direktkontakt med den viktiga amerikanska marknaden.
Xelerated arbetar med att utveckla och
sälja nätverksprocessorer. De används i dataväxlar som tillverkas av andra företag.
Xelerated har nu 15 projekt på gång med olika kunder som börjar med riktig volymproduktion i år eller nästa år. Försäljningen under 2005 väntas hamna på drygt 14 miljoner kronor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons