Små brunchquiche med rökt lax 35 minuter

Under strecket
Publicerad
Annons

Ca 10 i muffinspanna:
Vetemjöl
3 dl
Smör el margarin
75 g
Kesella, 10 proc
1 dl
Salt
1 krm
Ägg
3
Lättmjölk
1/2 dl
Riven, mager lagrad ost
2 dl
Hackad dill
3 msk
Salt, nymalen svartpeppar
efter smak
Kapris
3 msk
Lite sundare än vanlig paj är de här miniquicherna med lax. Jag har använt Kesella i degen och lättmjölk och mager ost i smeten. Ändå blir de gudomliga!

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör vetemjöl, matfett, kesella och salt till en smidig deg i matberedaren eller nyp ihop för hand.
  2. Tryck ut degen i muffinspannan. Förgrädda i ca 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, lättmjölk, ost och dill till äggstanningen. Salta och peppra efter smak. Fyll de förgräddade pajskalen och grädda i ytterligare 10-15 minuter tills äggstanningen har stelnat.
  4. Låt pajerna svalna litet och garnera med lax och kapris. Strö på litet extra svartpeppar.
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons