Annons

Triathlonproffset: Knepen som lyfter din simning

Öppet vatten ställer andra krav än en bassäng. Men genom att undvika de vanligaste nybörjarmissarna kommer du en god bit på vägen, menar Annie Thorén, professionell triatlet och svensk rekordinnehavare i damklassikern. ”En otroligt liten del av Sveriges befolkning kan crawla”, säger hon.

Publicerad
Efter reklamen visas:
Proffsets 4 tips för simning i öppet vatten

– Det här är det värsta jag vet. På riktigt alltså, jag är en sån jäkla badkruka.

Annie Thorén från Motala är professionell triatlet. Första simtävlingen klarade hon av som femåring.

Foto: Bezav Mahmod Bild 1 av 5

Pryltipsen: Våtdräkt, badmössa och simglasögon är måsten. Under våtdräkten funkar antingen en baddräkt eller sport-BH och trosor/kalsonger. Vaselin på nacken är också ett måste om du vill undvika skavsår efter våtdräkten.

Foto: Bezav Mahmod Bild 2 av 5

Annie Thorén från Motala tävlade i simning upp till gymnasieålder, då hon började tvivla på sin kärlek till sporten och i stället sökte in till triatlongymnasiet. Hon har tidigare innehaft rekordet för damer på Vansbrosimningen.

Foto: Bezav Mahmod Bild 3 av 5

Simningen är Annie Thoréns favoritgren i triathlonen. ”Det man är bra på tycker man är kul, och jag är nog faktiskt bäst på simningen.”

Foto: Bezav Mahmod Bild 4 av 5

Inför en open water-tävling bör du ha simmat minst tio gånger i öppet vatten, säger Annie Thorén – varav minst fem gånger med våtdräkten på. Själv simmar hon 4–5 pass i veckan på runt 3 000 meter.

Foto: Bezav Mahmod Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons