X
Annons
X

Slutstriden om Frostenson närmar sig

På torsdag samlas Svenska Akademien för första gången sedan juluppehållet. Ska man äntligen lyckas komma till ett avslut i den infekterade frågan om Katarina Frostenson?

– Det ser lovande ut, det är allt jag kan säga, säger ständige sekreteraren Anders Olsson till TT.

Av Sara Ullberg / TT
Läs mer om Krisen i Svenska Akademien

Förra veckan lade Katarina Frostenson fram sina krav för att frivilligt utträda ur Akademien. Summan är ännu så länge hemlig – men det är ingen avancerad gissning att den är högre än vad motparten hade tänkt sig.

Hur långt är Svenska Akademien villig att sträcka sig för att nå en förlikning med Frostenson? Ständige sekreteraren Anders Olsson har vid flera tillfällen i intervjuer med TT framhållit att den lösning som man eftersträvar ska fungera som en pensionslösning – inte bara för Frostenson, utan även för andra som lämnar institutionen.

Ska frågan om Katarina Frostensons framtid i Akademien äntligen få sin lösning på torsdagsmötet den 17:e januari? Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 1 av 2

Stolarna börjar fyllas på i Svenska Akademien igen. På torsdagens möte är det möjligt att så många som 14 ledamöter närvarar, sedan Kjell Espmark och Peter Englund återgått till arbetet. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X