Krönika

Kristin Lundell:Slutsnackat om tramset

Under 00-talet handlade debatten mest om priset på väskor. Men med de sämre tiderna känner Kristin Lundell hopp om att vi kan börja diskutera det som faktiskt betyder något.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Så var det dags igen. Det är fredagskväll och Sveriges största talkshow har rotat fram mannen som gjort sig en förmögenhet på att kategoriskt göra skillnad på folk och folk. John Gray, författaren till Män är från Mars och kvinnor från Venus, är ute på en föreläsningsturné i Skandinavien och har stannat till för att mässa likt en uppeldad frikyrkopastor i Fredrik Skavlans studio.

Vi sammanfattar det precis så enkelt som Gray tycker att det är: Män är asociala grottmänniskor, kvinnor är gnatande hysterikor. Det är bara så det är. Som ett enda livslångt status quo. Kan någon skicka grillchipsen? För vad är poängen med att tänka framåt om det tydligen är helt onödigt ändå? Imorgon och för evig framtid är det moderna fredagsmyset inställt för hela Sveriges befolkning (ja, barnen får gråta hur mycket de vill) och ersatt av päronhalvor i ugn med smält after eight. Om vi ska gå baklänges kan vi lika gärna göra det fullt ut.

Annons
Annons
Annons