Sluta dalta med de grovt kriminella Partibok krav för statliga toppjobb Konstig prioritering från regeringen Matchen över för Thomas Bodström Svenska fängelser är som fritidsgårdar

Under strecket
Publicerad
Annons

p Tema: Rymningen från Hall
Det är dags att vår regering tar sitt fulla ansvar för utvecklingen i vårt samhälle.
Hur kan det vara möjligt att grovt kriminella så enkelt kan ta sig ut från vårt hårdast bevakade fängelse?
Det måste bli slut på daltande och hårdare tag mot dem som väljer att leva utanför våra lagar!
För att nå statliga och kommunala topptjänster i Sverige gäller inte utbildning och kompetens utan endast partibok(s) och därför har vi så usla myndigheter men bland annat öppna fängelseportar.
Och stadigt sjunkande välstånd.
Ulrica Messing vill lägga en halv miljard på att bötfälla fortkörande svenssonbilister med hjälp av helautomatiska fartkameror. Samtidigt springer livstidsdömda våldbrottslingar in och ut som de vill på våra fängelser. Ge halvmiljarden till Bodström i stället. Eller ännu hellre, avgå hela regeringen och släpp fram det borgerliga alternativet.
Vi har sett honom i tv-soffor och fotbollsrapporteringar. Vi har hört honom uttrycka upprördhet över det havererande polisväsendet
och bestörthet över den ökade kriminaliteten. Vad vi däremot inte har hört, är vad justitieministern, Thomas Bodström, har gjort för att ändra den bedrövliga situation som han och hans regering har försatt Sverige i.
Tvärtom hör vi rapporter om hur hela landskap saknar poliser under delar av dygnet. Vi hör hur mördare döms till vård utan efterföljande straff och hur fångar rymmer från fängelser som saknar fungerande säkerhet.
Nej Bodström, nu är matchen över, det är dags att avgå!
Rymningen från Hall- anstalten visar på de enorma säkerhetsbrister som råder på svenska fängelser. Det är upprörande att en anstalt som sägs vara en av de mest välbevakade i Sverige snarare liknar en fritidsgård för grovt kriminella.
Ni som arbetar inom fångvården: använd era befogenheter. Våga visitera besökande och fångar. Svenska fängelser är svåra att komma in i, men lätta att komma ut.
Omvärlden skrattar åt vårt daltande med livstidsdömda fångar och åt den svenska polisens oförmåga att gripa dessa. Hur många rymningar
måste inträffa innan Bodström lyfter ett finger och faktiskt gör sitt jobb?
Svensk kriminalvård är - fantastisk! Där ryms så mycket ... Bernt Malmkvist Lidingö

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons