SL:s förre vd åtalas för grovt bedrägeri

I dag startar rättegången mot SL:s förre vd Gunnar Schön i Stockholms tingsrätt. Han åtalas för grovt bedrägeri. Åklagaren anser att Schön vilselett SL i samband med två utlandsresor. Gunnar Schön avgick sedan SvD avslöjat hans affärer.

Under strecket
Publicerad
Annons

Våren 2003 skrev SvD om de frekventa och vidlyftiga resor som ledningen för Storstockholms Lokaltrafik (SL) gjorde. Vd:n Gunnar Schön hade bland annat tagit med sin hustru på en resa till Island i april 2002 och låtit SL stå för rese- och logikostnader. SL fick betala 14 000 kronor för mycket. En enig SL-styrelse polisanmälde senare Schön.
Utöver det hade Gunnar Schön dessutom erbjudit en kvinnlig kollega att ta med sin man på samma resa till Reykjavik. Kollegan trodde att det var Gunnar Schön personligen som stod för kostnaden.

Åtalet gäller även en resa till London 2000 som Gunnar Schön också gjort tillsammans med sin hustru. Det var en weekendresa av privat karaktär som SL fick betala 9 232 kronor för. Gunnar Schön stod själv för kontrollattesten. Vilka kostnader det egentligen handlade om gömdes på fakturan med formuleringen ”Arrangemang utrikes, London, Schön.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons