X
Annons
X

”Slöseri riva ut äldre inredning av god kvalitet”

Fastighetsägare tror ofta att det blir dyrare att renovera befint­lig inredning av god kvalitet jämfört med att byta allt. I verkligheten är det tvärtom, skriver Sofia Meurk.

Ett renoverat 1960-talskök.
Ett renoverat 1960-talskök. Foto: Sofia ­Meurk/Omreda

Fastighetsbolag måste förr eller senare renovera sina bestånd. Det brukar ske med 40–60 års mellanrum. Vad är det då som styr när det är dags? Otäta avloppsstammar, hög energiförbrukning och otäta fönster hamnar högt på listan över skäl. Det heliga ordet är energieffektivisering. Det kan användas för att motivera hur stora åtgärder som helst. Självklart är det förnuftigt att åtgärda så mycket som möjligt vid ett och samma tillfälle. Skillnaden ligger i hur det görs.

Ett renoverat 1960-talskök.

Foto: Sofia ­Meurk/Omreda Bild 1 av 2

En pågående renovering av 1960-talskök.

Foto: Sofia ­Meurk/Omreda Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X