Annons
X
Annons
X
Musik
Recension

All hope is gone Slipknot har hittat sin grej

All hope is gone

Artist
Slipknot
Genre
Metal
Musikbolag
Roadrunner

Betyg: 4 av 6

När amerikanska niomannabandet Slipknot efter den självbetitlade storbolagsdebuten insåg att de var pionjärer för den bespottade genren numetal skulle de till varje pris hävda sin kreddighet. Uppföljande Iowa var späckad med ”bevis” på att de var nere med döds- och svartmetallen för att försöka vinna över den svårtflirtade elit­publiken. När det var dags för skiva nummer tre ville ­bandet istället visa en mer mång­facetterad sida och överraskade många med balladerna på Vol 3: The subliminal verses.

Samtliga album har sina särskilda poänger, men det är möjligen på All hope is gone som Slipknot ordentligt hittat sin grej. Överlag känns skivan väldigt otvungen – som om bitarna fallit mer på plats. Merparten av riffen präglas mer av en effektfull enkelhet snarare än ett behov av att hävda sin hårdhet. Mest ­uppenbara exemplet är huvud­riffet i Psychosocial som med sitt enkla sväng blir oemotståndligt. Melodierna – både gällande sång och gitarr – är träffsäkra, genomtänkta och tjänar framför allt låtens ­helhet. Det är med sådant Slipknot för första gången känns sammansatt.

Gällande den överperfekta produktionen är det lönlöst att klaga. Amerikanska band i den här skolan kommer aldrig att chocka med något riktigt tungt eller skitigt.

Annons
X
Annons
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X