”Släpp ansvaret för dina föräldrars liv”

Han är pensionär, missköter sin hälsa och tar inte ansvar i hemmet, Hon är tio år yngre, blir sur och frustrerad. Nu oroar sig dottern för sina föräldrar: ”Hans ovilja till förändring har fått henne att återuppta kontakten med gamla vänner.” Vad kan hon som vuxen dotter göra för dem?

Under strecket
Publicerad
Hasse Holmberg/TT
Foto: Hasse Holmberg/TT
Annons

FRÅGA: Jag pluggar och bor inte längre hemma, jag har en yngre bror och våra föräldrar är fortfarande gifta. Både min bror och jag har alltid haft en bättre relation till vår mor, hon är mer öppen och lättare att prata med, än pappa. Däremot tror jag att ingen av oss tvivlar på att han älskar oss lika mycket, han visar det bara inte på samma sätt.

Nu när jag inte längre bor hemma, och mina föräldrar har blivit äldre, tror jag mig kunna se fler och större sprickor mellan dem än vad jag någonsin gjort och detta gör mig otroligt ledsen. Pappa är 70 år och pensionerad sedan en tid tillbaka och mamma, 10 år yngre, är väl inne på sina sista år på jobbet hon med. Jag tror aldrig att jag riktigt har förstått att de faktiskt blir äldre med åren.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons