Slaget om tronen

vem är världens rikaste kvinna?

Sedan L'Oréals ägare Liliane Bettencourt gick bort häromveckan slåss nu två kvinnor om positionen som världens rikaste:

Annons

1. Françoise Bettencourt-Meyers, 64, ärvde sin mamma Liliane Bettencourts förmögenhet. Finanstidningen Bloomberg beskriver henne som ”en tillbakadragen akademiker som har skrivit en bok om grekiska gudar och spelar piano flera timmar om dagen”.

Summan som hon ärvt sägs vara värderad till cirka 854 miljarder kronor. Men med Frankrikes hårda arvslagar är det fortfarande frågetecken kring om hon fått hela summan – eller om delar gått till hennes barn.
– Vi undersöker det, men vi är ganska säkra på att hennes barn också tilldelas en del av pengarna, säger Forbes förmögenhetsredaktör Luisa Kroll.

Får Françoise Bettencourt-Meyers hela summan gör det henne till världens rikaste kvinna.

2. Alice Walton, dotter till detaljhandelkedjan Walmarts grundare Sam Walton, är enligt Forbes världens rikaste kvinna med 308 miljarder. Utöver det beräknas hennes del i Walmart vara värd runt 260 miljarder. Lägg därtill bostäder i New York och Texas.
Michael W. Phillips på Wealth-X, ett företag som studerar och kartlägger de förmögna, förklarar:
– Vi avvaktar med rapporten kring arvet. Det kan komma att bli dispyter kring arvingar och skattefrågor. Vi väntar tills vi vet hur arvet har fördelats.

Så vem är världens rikaste kvinna? Enligt Forbes och Wealth-X är det just denna vecka Alice Walton.

Till Toppen