Annons
X
Annons
X

SL kan bryta biljettavtalet

SL:s styrelse har under tisdagen sammanträtt och informerats om utvecklingen i projektet för det nya biljettsystemet, SL Access. – Vi är besvikna och irriterade över leverantörens förseningar, säger SL:s vd Ingemar Ziegler.

Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

Om ERG inte skyndsamt rättar till bristerna kan SL bryta avtalet om det nya biljettsystemet och välja en annan leverantör.

–18 december har vi ett styrelsemöte och då ska SL:s vd rapportera om leveransgarantin, förklarar Christer G Wennerholm (m) som är ordförande i SL:s styrelse.

Han säger att kontraktet kan brytas i februari.

Annons
X

I oktober visade tester av systemets mjukvara på brister. SL beslutade då att avvakta med att fastställa ett lanseringsdatum. Leverantören av systemet har fått i uppdrag att snarast rätta till systemets brister.

–Det är inte fråga om att vi kastat några pengar i sjön, men förseningar är olyckliga och irriterande. Både vi och våra resenärer kommer att ha stor nytta och glädje av SL:s nya biljettsystem. Därför är det viktigt att vi så snart som möjligt får det i drift, säger Ingemar Ziegler till Sveriges Nyheter.

Annons
Annons
X
Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X