”Skydda barn mot porr i digitala miljöer”

Foto: El Comercio/Zuma/TT

Det är helt orimligt att barn får smartphones utan skydd mot nätporr. Men företagen borde omgående erbjuda gratis porrfilter till de kunder som väljer att aktivera dessa till sina barn, skriver sexologen Linn Heed med flera.

Under strecket
Publicerad
Annons

Tele2 lanserade nyligen en ambitiös hållbarhetsstrategi men fortfarande saknas företagets utlovade porrfilter till barn, utan extra kostnad. Nu hoppas vi att Tele2 kommer att prioritera porrfiltret och att andra aktörer tar efter. Operatörerna har verktygen för att skydda våra barn från porr – använd dem.

I förra veckan tog vi med med glädje emot Tele2:s nya hållbarhetsstrategi där målet att skydda barn i ett uppkopplat samhälle är ett av fyra fokusområden. Vi säkrar barns fysiska miljöer mer än kanske någonsin tidigare. Samtidigt är våra barn nästintill helt oskyddade i den digitala miljön. Där finns bland annat gratis nätporr några klick bort, lika tillgängligt som Barnkanalen. Precis som det är orimligt att släppa in ett barn på en lekplats där vuxna spelar in en grov porrscen bredvid rutschkanan är det orimligt att ge barn en smartphone utan barnskydd.

Annons
Annons
Annons