Annons

”Skulle verkligen göra det till överklassnöje”

Första, andra och tredje raden på Kungliga Operan.
Första, andra och tredje raden på Kungliga Operan. Foto: Stina Stjernkvist/TT

SVAR DIREKT. Perfekt illustration till vilka förlegade uppfattningar som faktiskt finns kring operans publik, skriver Bo Löfvendahl i ett svar på Dan Perssons text.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Dan Persson upprörs över att jag citerade hans krönika i Idrottens affärer: ”Löfvendahl missar hela min poäng”, skriver han. Det kan man lugnt säga. Jag vet inte ens vilken som är hans poäng i den aktuella artikeln. Det är just den retoriskt tillspetsade liknelsen som intresserar mig. Jag letade bara efter ett riktigt talande exempel på hur fördomsfullt det går att uttala sig om opera, och jag tycker fortfarande att citatet är perfekt som illustration till vilka förlegade uppfattningar som faktiskt finns kring operans publik.

Vi som medverkar i sommarserien Kulturkollen fick ett uppdrag från redaktionen att vrida och vända på några myter för att se om de stämde. På min lott föll ”Bara överklassen intresserar sig för opera”. Det var ett rent nöje att resonera kring vad som ligger bakom en sådan idé, och jag har efter artikelns publicering fått massor av svar från läsare som tycker mina slutsatser håller – människor som går mycket på opera.

Annons
Annons
Annons