X
Annons
X
Kims Walls familj har bildat en fond för att Kims verk och minne ska leva vidare.
Kims Walls familj har bildat en fond för att Kims verk och minne ska leva vidare. Foto: Malin Hoelstad

”Skulle någon skriva Kims historia var det vi”

Långläsning

I boken som Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim har skrivit finns deras smärta nedtecknad i stunden. Men de har bestämt sig för att inte tänka på detaljerna i mordet.

– Vi har varit nere och vänt i de svartaste hålen många gånger. Men att fastna där skulle bara gjort oss till ännu större förlorare, säger Ingrid Wall.

De sover i sitt hus vid havet, huset som är fyllt av glädje. Deras dotter Kim har just varit på besök, hennes tandborste står kvar i badrummet, och de har äntligen fått möta hennes pojkvän Ole som hon om bara några dagar ska flytta till Kina med.

Själva är de på väg till Berlin för att fira sin 31- åriga bröllopsdag, det var när de fick veta att de väntade Kim som de bestämde att gifta sig.

Kims Walls familj har bildat en fond för att Kims verk och minne ska leva vidare.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 6

Bilder ur familjen Walls fotoalbum.

Foto: Privat Bild 2 av 6

”Vad vi hoppas kunna förmedla är att livet måste gå vidare också när allt verkar nattsvart. Vår sorg blir inte mindre för att vi delar den med många, men det känns ändå förtröstansfullt att vi inte är ensamma”, säger Ingrid och Joachim Wall.

Foto: Malin Hoelstad Bild 3 av 6
Foto: Malin Hoelstad Bild 4 av 6
Foto: Malin Hoelstad Bild 5 av 6

På årsdagen av tragedin anordnades ett lopp för att samla in pengar på totalt 15 platser i 12 länder och i somras visades Kim Walls egna fotografier i en stor utställning i Trelleborg.

Foto: Malin Hoelstad Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X